אנדוסקופיה חוזרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/09/2004 | 15:56 | מאת: אלי

שלום, אני בן 31. לפני כ-5 חודשים בעקבות תלונות מצידי על צרבות. ביצעתי אנדוסקופיה שבעקבותיה נמצא פוליפ בגודל 2 ס"מ בקרדיה. הביופסיה אמרה שזה פוליפ היפרפלסטי דלקתי ולא גידולי, וגם שאין לי חיידקים בקיבה. מאז לפי בקשת הרופא אני לוקח lanton כל יום. הבעייה היא שנגמר לי בחודש זה אחרי 5 חודשים של לקיחה ואוליי זה לא בסדר אבל אין לי רצון להמשיך, מעבר לצרבות שחוזרות לי האם זה יכול להשפיע על הפוליפ שהרי אני אמור לעבור בדיקת אנדוסקופית חוזרת עוד כמה שבועות. כלומר האם אני עושה טעות חמורה באי לקיחת התרופה?

07/09/2004 | 21:14 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אתה אמור לבצע בדיקה חוזרת כדי לבדוק את השפעת הטיפול איני חושב שזה נבון להפסיק הטיפול לפני הבדיקה. בכל מקרה רצוי להתייעץ ברופא המטפל לפני שמפסיקים טיפול . ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול