כאבי בטן וכאב בושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/09/2004 | 13:19 | מאת: תמר בן - פורת

אני סובלת מזה מספר רב של חודשים מכאבים ורגישות בבטן. ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה וכן בדיקה להימצאות פרזיטים והתוצאה היתה שלילית. הרופא שאליו פניתי אמר שאני סובלת מתסמונת המעי הרגיז. לאחרונה(מזה כחוד וחצי) התווסף לכאבי הבטן כאב בושט (באזור הצלעות) שהולך וגובר, ויוצר תחושה של מעיין מחנק (כמו אוכל תקוע בקצה הושט ) שקיים ללא קשר לאכילה. עוצמת תחושת המחנק והכאבים משתנים ללא קשר לפעילות מסויימת ואו אכילה אולם הם קיימים באון קבוע. שאלתי היא ; מה עשוי לגרום לתחושות הנ"ל והאם עלי לבצע בדיקות נוספות. תודה מראש.

07/09/2004 | 21:12 | מאת: ד"ר אייל גל

לא יכול לדעת מה הבעייה וגם לא ציינת את גילך אך נשמע שאת זקוקה לבירור מעמיק יותר מאשר בדיקת צואה. סימנים של קושי בבליעה או הרגשה שמזון נתקע בוושט מחייבים בירור אנדוסקופי של דרכי העיכול העליונות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול