חסימת מעיים או F M F ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2004 | 20:07 | מאת: סיתוונית

לאחר שעברתי כריתת רחם החלתי לסבול מהתקפים של כאבי בטן עזים והקאות שבצילום מוכיחות על "חסימת מעיים." שנעלמת מעצמה לאחר 24 שעות וחוזרת בהתקף הבא (לאחר 3-4 חודשים) לפני כ 5 חודשים קיבלתי כדורי כולחיצין אע"פ שבבדיקת הדם איני חולת FMF אבל שוב קיבלתי התקף. רציתי לדעת האם הכולחיצין דחה את ההתקף ? או אולי יש לי חסימות מעיים בגלל הניתוח ,שהן גורמות לכך , ועליי לעבור ניתוח לפתיחת החסימות? אני ממש מבולבלת, כואבת. אין לי תשובות. אנא ענו לי בהקדם תודה

07/09/2004 | 20:56 | מאת: ד"ר אייל גל

FMF או קדחת ים תיכונית היא מחלה המופיעה בעיקר ביוצאי אזור אגן הים התיכון, בעלת נטייה משפחתית ומתאפיינת בהתקפים של חום, כאבי בטן עזים וכאבי פרקים הנמשכים מספר שעות עד יום, בדרך כלל המצב לא גורם לחסימות מעי. התמונה שאת מתארת מתאימה יותר להדבקויות מעי שהופיעו לאחר ניתוח בטן. האופציות לטיפול הם בדיאטה דלת שארית (low fiber diet) או לבצע ניתוח להפרדת ההדבקויות אם הדיאטה לא עוזרת. עלייך לחזור ולדון עם הרופא המטפל לגבי האופציות. ד"ר גל

07/09/2004 | 22:18 | מאת: סיתוונית

לדר' גל לפי הפרטים שאספתי מהאינטרנט על קדחת אגן הים-התיכון :" .... התמונה היא של חסימת מעיים , עצירות, בחילה או הקאה...." כך שלפי דברים אלה חשבתי שאולי זה מתאים לתמונה שלי. ו..אם אצטרך נתוח להפרדת הדבקויות. מי ערב לי שלא יתהוו לי הדבקויות חדשות בשל הנתוח? והאם ב"לפרוסקופיה" אפשר לשחרר הדבקויות עם סיכון מופחת??? מחכה לתשובה, סתוונית.

07/09/2004 | 22:21 | מאת: סתוונית

לדר' גל לפי הפרטים שאספתי מהאינטרנט על קדחת אגן הים-התיכון :" .... התמונה היא של חסימת מעיים , עצירות, בחילה או הקאה...." כך שלפי דברים אלה חשבתי שאולי זה מתאים לתמונה שלי. ו..אם אצטרך נתוח להפרדת הדבקויות. מי ערב לי שלא יתהוו לי הדבקויות חדשות בשל הנתוח? והאם ב"לפרוסקופיה" אפשר לשחרר הדבקויות עם סיכון מופחת??? מחכה לתשובה, סתוונית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול