כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2004 | 12:49 | מאת: מיכל

לרופאי הפורום שלום! ברצוני להתייעץ עימכם: אני סובלת מזה כחודשיים מכאבי בטן. אושפזתי בבית חולים במשך שבועיים כתוצאה ממלנה. בבית החולים נערכו לי הבדיקות הבאות: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, מיפוי ע"ש מקל - כולם תקינים. לאחר השחרור מבית החולים, חזרו לי כאבי הבטן. דרך קופת חולים עברתי C.T בטן ואגן וצילום של המעי הדק (בעזרת שתיית בריום) - גם כאן הכל תקין. אך... כאבי הבטן נמשכים (באיזור הטבור), במיוחד בבקרים, לעיתים גם ימים שלמים. מה לדעתכם יכול להיות הצעד הבא? אני כבר מיואשת. תודה, מיכל.

07/09/2004 | 20:33 | מאת: ד"ר אייל גל

כאבי בטן בלתי מוסברים ובעיקר אם הופיעה מלנה המעידה על דימום מדרכי העיכול העליונות (מהקיבה או המעי הדק) לאחר שנעשו כל הבדיקות הסטנדרטיות היא אינדיקציה לביצוע בדיקת קפסולה אנדוסקופית. בדיקה זו יכולה לגלות בעיות במעי הדק שאינן מתגלות בבדיקות אחרות. הבדיקה אינה בסל השירותים ולכן מתבצעת בתשלום בין השאר גם בבילינסון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול