חולת קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/09/2004 | 02:00 | מאת: מיואשת

לרופאי הפורום הנכבדים שלום אני מאובחנת כחולה בקוליטיס כיבית. מעולם לא סבלתי משלשולים עם דם. גילו את המחלה בגלל המוגלובין נמוך וחוסר ברזל. תקופה ממושכת לאחר גילוי המחלה סבלתי מחום נמוך עד 38 מעלות. כרגע כל הבדיקות תקינות פרט לשקיעת דם מוחשת - 60. הבעיה היא שאני סובלת מכאבי בטן ושום דבר לא עוזר לי. קבלתי אוקסיקונטין וזה גרם לי לטשטוש ולקושי לתפקד. הגסטרואנטרולוג שמטפל בי אמר לי להפסיק עם האוקסיקונטין ולקחת שלוש פעמים ביום פפברין. אני כבר ממש מיואשת. אולי אתם תוכלו לתת לי איזושהי המלצה מה לעשות. בתודה מראש המיואשת.

04/09/2004 | 14:38 | מאת: ד"ר אייל גל

תלונות כגון חוסר דם, חום וכאבי בטן אופייניים יותר למחלת הקרוה'ן ולא לקוליטיס בה בדרך כלל קיים שלשול דמי או רירי. רצוי תמיד לבצע צילום מעי דק או CT בטן כדי לשלול מחלת קרוה'ן במעי הדק, לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי או בדיקת קפסולה במקרה שיש ספק. ד"ר גל

04/09/2004 | 18:08 | מאת: מיואשת

עברתי את הבדיקה עם הקפסולה לפני כשנה וחצי והיא היתה תקינה. כאבי הבטן משגעים אותי. אני כבר לא יודעת מה לעשות. בתודה מראש המיואשת

04/09/2004 | 18:10 | מאת: המיואשת

שכחתי לציין שעברתי גם CT בטן וקולונוסקופיה ולא אמרו לי שיש לי קרוהן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול