גזים חריפים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/08/2004 | 16:08 | מאת: שר

אני סובלת מגזים חריפים ביותר וסמיכים מאוד, התחלתי אנטיביוטיקה זה הפעם ה-3 שנותנים לי בהפרשים של חודש בערך בין אחד לשני אנטביוטיקה לטיפול אבל זה לא מפסיק וגם אם זה מפסיק לחודשיים שלושה זה מייד חוזר, אני רוצה לציין שאינני יכולה כבר לתפקד יותר במקום העבודה ובכלל בכל מקום ציבורי בגלל הריח המאוד לא נעים שהם גורמים, הבטן שלי כל הזמן תפוחה, ואני כבר ממש עייפה ממה שהולך בתוכה כל הזמן מהן מלחמה של גזים בבטן, היה לי לפני 4 שנים בערך אליקובאקטר וקיבלתי טיפול, עשיתי בזמנו גם אנדוסקופיה ולא נמצא משהו מיוחד, הבנתי שהבעיה היא ריבוי של חיידקים מיותרים, אבל מה עלי לעשות כדי לתפקד הן בתקופה האנטביוטיקה ובכלל האם יש מה לעשות כדי למנוע את הבעיה כי הרופא שלי אמרה שגזים זו הבעיה הכי חריפה שקיימת, דרך אגב אם אפשר האם שמעת על טיפול בצ'כוסלוואקיה עם מים מרפאים של המדינה עצמה לבעיות מהסוג שלי?

24/08/2004 | 18:38 | מאת: ד"ר אייל גל

לא בטוח שטיפול באנטיביוטיקה זו התשובה מכיוון שזה יכול לתת רק פתרון זמני וגם לגרום להתפתחות חיידקים עמידים ואלימים. ייתכן שכדי לנסות טיפול בפרוביוטיקה או לפנות לתזונאית כדי לבדוק מאילו מזונות עליך להמנע. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול