רגישות לגלוטן
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
מה יכולה להיות הסיבה שהגוף נהיה רגיש לגלוטן? האם קיים מקרה שגוף רגיש רק לחלק מהמוצרים המכילים גלוטן או מכילים אבל בכמות מעטה?
לקריאה נוספת והעמקה
מדובר על מחלה הקרויה צליאק בה הגוף מפתח רגישות לגלוטן על רקע שינויים גנטיים בתגובתיות מערכת החיסון. יש דרגות שונות של רגישות ויש חולים המפתחים רגישות לגלוטן בכמויות זעירות וכאלו המפתחים את הרגישות רק בריכוזים גבוהים יותר של גלוטן. ההמלצה היא להמנע גם מכמויות קטנות מאד של גלוטן הנמצאות במזונות שונים, יש להוועץ בדיאטנית וקיימים ספרי הדרכה של אגודת חולי הצליאק בישראל. ד"ר גל
יש לי בן, הלומד ביפן לתואר שני, בעיר בשם סאפורו - באי הוקאידו (צפון יפן). האם ניתן בדרך כלשהי לברר איך משיגים שם מוצרים ללא גלוטן, קמח וכד'. אם מישהו יכול להשיג לי כתובת, אודה מאוד. בברכה רעיה