אנטיביוטיקה לטיפול בצמיחת יתר SIBO

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/02/2014 | 12:11 | מאת: אסי

מה דעתכם על טיפול אנטיביוטי ב Rifaximin לטיפול בצמיחת יתר SIBO? אני כבר שנים סובל מבעיות עיכול, (כאבי בטן נפיחות גזים שילשולים בחילות וטעם רע בפה) עברתי את כל הבדיקות האפשריות לדרכי העיכול ללא אין לי צליאק וממצאים פרט לרגישות ללקטוז במבחן נשיפה ודברקוליטים במעי הגס -תקינים לגמרי הרופא המטפל המליץ על פרוביוטיקה. נסיתי את הכי טובות בשוק ללא הועיל. קראתי בכמה מקומות וגם שמעתי ממקור ראשון שבארהב מטפלים בבעיה בהצלחה גדולה בשילוב של טיפול אנטיביוטי ואחכ פרוביוטיקה. מה דעתכם?

ריפקסימין יכול להיות טוב לSIBO. אבל גם כאן יש מחקרים לכאן ולכאן. והוא גם אינו בהתוויה לזה בארץ עדיין. אבל אפשרי בהחלט לנסות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול