כאבים בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/02/2014 | 20:10 | מאת: או

שלום, אני בת 27. סובלת מכאבים בבטן. הכאבים מתחזקים אחרי אוכל, אחרי תזוזה, או להיפך אחרי ישיבה ממושכת. בשכיבה בהתחלה הכאבים מתחזקים ואחר כך עוזבים, עד שאני מנסה לקום או לזוז לצד. לא יכולה לישון על הצד, בגלל הכאבים. לפני שנה היה ניתוח במעיים בגלל פריטוניטיס, היתה דלקת במעיים, לקחו ביופסיה - לא מצאו סיבה לדלקת, הוציאו חלק ממעיים כולל תוספתן. אחרי הניתוח כל הזמן יש כאבים באיזור הניתוח בצד ימין בבטן, לפעמים יש כאבים גם בכל הבטן. לפני הניתוח אכלתי הכל כשר ונקי. לא מעשנת. אחרי הניתוח לא יכולה לאכול כמעט הכל, כי הכאבים מתחזקים אחרי אוכל, ויש אוכל שגורם להקאה או לשלשולים. הכאבים מתחזקים בעיקר אחרי אוכל מוצק ואחרי ירקות ופירות. כל הזמן יש כאבים, גם ביום וגם במשך הלילה. עשיתי הרבה בדיקות שונות - לא מצאו סיבה לכאבים. אני מנסה להתרגל לכאבים, אבל לא יכולה. לעתים קרובות הכאבים בבטן מחריפים ואי אפשר לעשות אפילו צעד קטן בלי כאב חד בבטן. שאלתי הרבה רופאים שונים איזה סיבה יכולה להיות לכאבים, אף אחד לא יודע להגיד תשובה, ואני נשארת בלי טיפול ועם כאבים. אולי יש פה רופא גסטרואנטרולוג, שיש לו השערה איזו מחלה זה יכול להיות, איזה טיפול צריך?

אולי יש לך קדחת ימתיכונית ? אולי הידבקויות ? כל השערה טובה וניראה לי ששכדאי לקחת את כל החומר שלך ולגשת לחוות דעת נוספת

22/02/2014 | 19:25 | מאת: או

שלום, אני שאלתי רופאים מקצועיים במרפאה ובבתי חולים ולאף אחד אין תשובה לשאלה שלי איזה טיפול צריך ומה זה יכול להיות. כתבתי פה חלק מהסימפטומים, יש עוד הרבה סבל שאני סובלת כמו: עצירות, לא יכולה לישון בגלל הכאבים, מפחדת לזוז, כי הכאבים מתחזקים אחרי שינוי תנוחה. כאבי ראש וסחרחורת, הרגשה שיש כמו אבן שנשרפת בפנים, בטן נכנסת פנימה. אולי יש רופא שיודע מניסיון מקצועי, לפי הסימפטומים איזו מחלה זו יכולה להיות, למה היתה דלקת, איך לטפל בכאבים ובקשיים שאחרי ניתוח, איך אפשר למנוע הידבקויות? אם יש רופא שיכול לעזור לי, בבקשה יכתוב פה איך לפנות אליו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול