בדיקה פתלוגית של פוליפ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/02/2014 | 18:58 | מאת: דוד

שלום ד"ר . עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא פוליפ בקוטר 1.5 ס"מ שנכרת שנמצא שפיר הממצא הפתלוגי הוא: TUBULAR VILLOUS ADENOMA אבקש לשאול למרות שזה שפיר האם סוג הפוליפ הזה יש לו נטיה להפוך לסרטני ? האם לדעתך על סמך הממצאים כדאי לבצע בדיקה חוזרת לביקורת בעוד שנה או שנתיים . תודה

נכון שהוא שפיר כעת. אך בשל גודלו (מעל 1 ס"מ) ובשל ההיסטולוגיה - VTA LGD - צריך לחזור על הבדיקה עוד שלוש שנים לפי הקוים המנחים בכל העולם

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול