כאבים קשים מנשוא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/01/2014 | 01:14 | מאת: מלי

שלום אני בת 55 וסובלת מזה כמה שנים מכאבי בטן קשים ביותר כמעט ללא הפסקה. לפעמים יש לי בכל זאת הפסקה של כמה ימים אבל גם אז לא הרגשה מושלמת כמו שהרגשתי פעם לפני שכל זה התחיל. בדרך כלל כשהיו הכאבים חזקים במיוחד עד כדי עילפון כמעט עברתי מיד לשכיבה על הגב ואז הרגשתי הקלה מסויימת.כמובן שכשקמתי חזרה זה היה בלתי נסבל אבל לפחות ידעתי שבתנוחת שכיבה פחות כואב. לפני יומיים שוב נתקפתי בכאבים חזקים במיוחד הכי חזקים שהיו לי. תמיד הכאבים מזכירים לי צירי לידה ואפילו יותר אבל הפעם זה היה מפחיד,,כאילו קורעים אותי מבפנים.זה נמשך לילה שלם ואין לי תרופה חזקה שתרגיע לי את הכאב,,הרופאה מציעה לי ספסמלגין והסברתי לה שלא עזר לי,,,,הצילוו כמה אפשר לסבול? הכאבים מלווים בשילשולים כל כך חזקים עד שאפילו לא מגיעה לשירותים לפעמים וחייבת להיות קרובה ולא לצאת מהבית. לפני שנתיים עשיתי סי טי בטן והיה תקין,,יש לי אבנים בכיס מרה אבל כואב לי בבטן למטה וגם בגב תחתון אז זה כנראה משהו אחר. קולונקופיה לא עשיתי כי בבדיקת דם סמוי יוצא תקין. אנא עזרו לי מה אני יכולה לעשות? יש לי בעל ו-2 ילדים והם חסרי אונים ולא יודעים איך לעזור לי. נ.ב בדיקות הדם יוצאות תקינות והרופאה שלי לא יודעת מה לעשות איתי ולכן שולחת אותי שוב לסי טי,,האם זה הגיוני לעשות שוב ?? הרי יש בזה מלא קרינה. ל- MRI לא שולחת אותי למרות שנראה לי הגיוני הרופאה אומרת לי שאני תעלומה אבל הכאבים קשים מנשוא והחיים שלי לא חיים אנא עזרתכם תודה מראש

אם לא עברת אף פעם CT אפשרי לבצע ולראות מה קורה. אם יש לך גם שילשולים אני חושבת שנחוצה מאוד קולונוסקופיה כדי לקחת ביופסיות מהמעי. אין קשר לדם הסמוי הוא בא רק לשלול גידול וגם את זה הוא מפספס בשליש מהמקרים. אבל לגבי שילשולים. חשוב לבצע קולונוסקופיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול