שלשול חוזר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/01/2014 | 11:28 | מאת: שרה

שלום, כבר קרוב לשנה וחצי-שנתיים שאני סובלת מהתקפות של שלשול לתקופה של כחודשיים-שלושה. ישנה תקופה בה פעילות המעיים תקינה (אולי מעט עצירות), ואז מגיעה תקופה ארוכה בה אני סובלת משלשול, לעיתים יום בשבוע בו אני משלשלת מספר פעמים, או שאני משלשלת כמעט כל יום כמה פעמים וכו'. אין שינויים בהרגלי האכילה שלי בין תקופה לתקופה, עשיתי בדיקת צואה (3 דגימות לכל צבע של מבחנה, כחול ואדום) שיצאה שלילית. בתקופות האלו אני חווה כאבי בטן עזים שנרגעים רק לאחר יציאה, ולעיתים הרגשה שלא "התרוקנתי". מה עלי לעשות?

כדאי לגשת לגסטרואנטרולוג מכיוון שהשלשול יכול להיות חלק ממעי רגיז אבל גם יכול להיות סימן לדלקת במעי - גשי להיבדק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול