זקוקה לייעוץ בנוגע לכאבי בטן!!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/01/2014 | 01:33 | מאת: שיר

שלום רב, אני בחורה בת 30 עדיין לא עברתי הריונות, בריאה. לפני יותר משנה התחילו לי כאבים בצד ימין של הבטן ליד הטבור ממש כמה מילימטרים ליד, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד שהראתה שיש חשש לאבן כולו בטרול בכיס מרה, לאחר חצי שנה חזרתי שוב על הבדיקה וזה הראה שיש חשש לפוליפ בכיס מירה בגודל 0.5 ממ והם הוסיפו שאין שינוי מהבדיקה הקודמת. למרות שלא הבנתי למה בשני הבדיקות כתבו ממצאים שונים הרופא משפחה אמר לי שפוליפ מתחת למילימטר לא כורתים אם הוא לא מפריע ויש לחזור כל חצי שנה על אולטרסאונד. הדקירות באיזור הבטן שציינתי נמשכים לסירוגין, זה לא כאבי תופת אבל זה דקירות כאלה מפריעות בעיקר כשאני מאוד מתוחה. אני רוצה לציין שאין לי שילשולים ולא הקאות, בדיקות הדם תקינות לחלוטין, בדיקה של רופא נשים גם תקינה, אין לי דם בצואה וגם לא עצירות אבל מה שכן יש לי מדי פעם בחילות כמו שיש לכל אישה וגם כשאני אוכלת דברים כבדים כמו יותר מדי גבינה אבל מילדות מוצרים עם לקטוז גבוה עשו לי רע. אין לי כאבים בקיבה כשאני אוכלת. מה שכן יש לי ליחה אלרגית שאני לוקחת אנטי היסטמין שעוזר לי אבל לא מצאו את הסיבה. הלכתי לרופא כירורג והוא אמר שיש רגישות במישוש של האזור שציינתי בבטן אבל הוא לא מרגיש איזשהו גושים אלה רגישות וקצת נפיחות. הוא שלח אותי לעשות קולונסקופיה בגלל שלסבא שלי היה גידול סרטני של המעי הגס שהוצא בניתוח והוא ניצל וכנראה יש לו במשפחה תורשה לזה. אני לא רופאה אבל אני חושבת שהבדיקה הזו קצת לא קשורה לכאבים שיש לי ולפני שעושים בדיקה כזו יש עוד בדיקות שאפשר לעשות. ביקשתי ממנו MRI בטן ואמרתי שאני מוכנה לעשות את הבדיקה מכספי כדי להיות רגועה ואני מעדיפה אותה על פני CT שכמות הקרינה בה גבוהה. אשמח לשמוע את דעתך? האם MRI היא הבדיקה הנכונה? האם היא יותר מדוייקת מCT? זה נכון שMRI יותר מדויקת מקולונסקופיה? כמובן שאם יש ממצא אז צריך לכרות אותו אבל אם אין אז למה לסבול ולעשות בדיקה כל כך פולשנית עם סיכונים. אני ממש זקוקה נואשות לייעוץ. המון תודה!!! שיר

הבדיקה שמחליפה במידה שווה קולונוסוקפיה רגילה זאת הקולונוסקופיה הוירטואלית. בדיקת CT מיוחדת על הגב ועל הבטן. לכן MRI כאן לא רלבנטי. בכל מקרה הם הועלתה בעבר האפשרות של מעי רגיש כגורם לכאבים?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול