מנומטריה של הושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/09/2013 | 16:58 | מאת: מיטל

שלום רב, בבדיקת מנומטריה של הושט נרשם כי תפקוד הסורגים תקין אם כי יש לציין שההפרפיה הues לא היתה מלאה בכל הבליעות . לחץ מעט מוגבר הושט התחתון. הופנתי לבדיקה כי אני סובלת נצרבות בשנתיים האחרונות. ( ושט תחתון לחץ הגל 203 ממ כספית משך הגל 4.4 שניות מהירות הגל 3.9 סם לשניה. התכווצויות סימולטניות 10 אחוז מהבחינות , פריסטלטיקה לא יעילה 10 אחוז מהבליעה). מה אומרת תוצאת הבדיקה? תודה רבה

היכן ביצעת את הבדיקה? האם קיבלת פיענוח רשמי עם משמעות? גם אם הלחץ בסוגר התחתון מעט גבוה, עצם העובדה שיש לך צרבות, זאת סתירה. כי זה אומר שחומצה מצליחה לעלות למעלה. לכן נראה לי שבסה"כ הבדיקה של המנומטריה לא מאוד משמעותית, ואת צריכה טיפול טוב לצרבות. אבל עלייך לחזור למי שהפנה אותך למנומטריה ומכיר אותך ויודע מה כבר ניסית בעבר וכו'.בהצלחה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול