כאבים בבטן עיליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/09/2013 | 17:51 | מאת: גליה

שלום רב אני בת 42, בערך כשנה סובלת מכאבים באזור בטן עיליון בעיקר במד ימין, בדיקת גאסטרוסקופיה הראתה כי ישנה דלקת בקיבה ללא הליקובקטר פילורי, אני סובלת מעייפות כרונית קשה, בעיות זיכרון נשירת שיער. רופאה גאסטרו רשם לי לנסופרזול, אך הטיפול לא עוזר לי. האם הטיפול הוא אכן מתאים או שיש מקום לבירור נוסף? האם עייפות ובעיות זיכרון קשורות לכך? תודה

העייפות והשיכחה אינן קשורות לכאבי הבטן. מציעה לבדוק תפקודי בלוטת תריס - TSH באמצעות רופא משפחה. הפרעה בבלוטת התריס יכולה לגרום נשירת שיער ועייפות. לגבי כאבי הבטן, מכיוון שציינת שהם מימין, האם ביצעת סונר בטן. אם לא, יש לבצע סונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה כגורמים לכאבייך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול