כבד מוגדל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2013 | 20:36 | מאת: אסף

ערב טוב בן 39, במעקב חצי שנתי US עקב כבד שומני. בבדיקה האחרונה: "כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, מוגדל כ- 21 ס'מ גודלו. לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט" האם 21 ס"מ זה גודל חריג במיוחד ודורש התייחסות/בירור מיוחדים, או שכבד שומני לכשלעצמו יכול להסביר את הגודל הזה ? תודה

כבד שומני יכול להסביר כבד מוגדל. האם אתה דואג לטפל בכבד השומני מעבר לבדיקות המעקב?חשוב מאוד להקפיד על הדברים הבאים: 1. ירידה במשקל. 2. דיאטה דלת שומנים רב רוויים ודלת פחמימות זמינות. 3. בדיקה לסוכרת סמויה. באמצעות העמסת סוכר. 4. פעילות גופנית מסודרת. כל זאת על מנת שבבדיקה הבאה, ייתכן וההסנה השומנית תיסוג...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול