ג'יארדה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2013 | 00:16 | מאת: הדר

שלום! יש לי מספר שאלות: 1. האם הטפיל הזה יכול לגרום למצב של חולשה ותשישות גדולה? 2. האם יש מאכלים שכדאי להמנע מהם? 3. האם יש השפעה על ספיגת ויטמינים (D, סידן, Bים) בזמן המחלה? 4. האם הטפיל מדבק? (מבחינת שימוש בשירותים וכו') תודה רבה!

אכן הטיפול יכול לגרום חולשה ותשישות. מכיוון שהוא פוגע בתאים של המעי הדק, הוא פוגע למשל באינזים הלקטז - אינזים שנמצא במעי הדק, ולכן בזיהום בג'יארדיה יכולה להיות הפרעה בספיגת מוצרי חלב. כמובן שאם יש ארועי שילשול תהיה הפרעה גם בספיגת וויטמינים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול