הססנה שומנית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2013 | 20:50 | מאת: מאיר

שלום בן 39, עם עודף משקל (לא ברמה מוגזמת) ידוע כסובל מכבד שומני כבר שנים, עם אנזימי כבד מוגברים קצת. מבצע מעקב ע"י US ובדיקת דם מדי חצי שנה. לאחרונה עשיתי ct חזה עקב חשד כלשהו שנראה בצילום חזה, ובסיום יש התייחסות לכבד : " בבטן העליונה - הסננת שומנים משמעותית של הכבד" א. האם זו פשוט ההגדרה של כבד שומני כפי שמוכר לי מה- US ? ב. האם בדיקת הסיטי חזה שלא כוונה ספציפית לכבד, יכולה להעיד שמעבר להסננה אין כל תהליך דלקתי/צלקתי/כל בעיה אחרת בכבד ? תודה

הסננה שומנית היא זאת שמעידה על כבד שומני. זה אותו הדבר שנראה בסונר בטן. למעט מעקב של סונר בטן ותפקודי כבד, מקווה מאוד שאתה גם מטפל בכבד השומני באמצעות הפעולות הבאות: 1. ירידה במשקל. 2. דיאטה דלת שומנים רב רווים ודלת פחמימות זמינות. 3. בדיקה לסוכרת סמויה באמצעות העמסת סוכר. 4. פעילות גופנית מסודרת בהצלחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול