האם אני צריכה טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/08/2013 | 16:34 | מאת: אור

תוצאה של גסטרוסקופיה: Stomach-six raised erosions in the antrum only תוצאה של ביופסיה: Mod. chronic gastritis with focal intestinal metaplasia. No HP found.

מכיוון שלא נמצא הליקובטר פילורי בקיבה שלך אינך צריכה טיפול ספציפי לחיידק אבל בשל הארוזיות שיש בתיאור המאקרוסקופי אפשר לקחת לתקופה של מספר שבועות אומפרדקס, להחלמת הקיבה. תשובת הביופסיה לעומת זאת, מתארת, למרות שאין חיידק הליקובקטר פילורי, מצב הנקרא intestinal metaplasia. מצב זה אומר שהייתה דלקת בקיבה אשר גרמה לשינויים קלים בתאים ברירית הקיבה ולכן, מומלץ לחזור על הגסטרוסוקפיה כעבור שנתיים ללקיחת דגימות נוספות ומעקב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול