כאבי בטן מתגלגלים...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/08/2013 | 14:26 | מאת: מיכל

בת 46, בריאה, ללא תרופות, לוקחת ויטמין D בגלל חוסר. סבלתי בעבר מכל מיני תופעות ביטניות שחלפו ולא נמצא להן הסבר אבל ללא שלשולים. לפני כשבועיים התחילו כאבי בטן סביב הפופיק וכלפי מטה. בהתחלה היה מעין לחץ על הבטן ולא ממש כאב. אחר כך באו שלשולים ועצירויות לסרוגין כאשר לאחר היציאות יש הקלה. בהמשך הבטן הפכה רגישה כולל מעין תחושת לחץ בנרתיק. מעט בחילות. לאחר מספר ימים הכאב(לא חזק) התמקד בבטן בצד שמאל מאזור המפשעה (מזכיר כאבי ביוץ)לכיוון הבטן וגב תחתון. אחר כך פתאום הופיעה צרבת (היה בעבר לפני מס' שנים) ונעלמה. ביומיים האחרונים כאבי דקירות בצד שמאל עם הקרנה כללית לבטן ולגב תחתון מרכזי ועליון (דקירות ממושכות מתחת לשכם) כולל שלשול הבוקר. מתפקדת כרגיל . בחלק מהיום הקלה. הכל התחיל מיד אחרי המחזור כך שנראה לי שלא מדובר בהריון. תור לגניקולוגית לשבוע הבא אבל הטרדה הטרדה.... שלוש שאלות: האם הכיוון לדעתך גניקולוגי או גסטרו? אם הכיוון הוא גניקולוגי האם להסתפק בבדיקת רופא כולל אולטרסאונד וגינלי (חלק שגרתי מהבדיקה)? אם גסטרו-האם יש צורך להתעקש עם רופא גסטרו על קולונסקופיה וגסטרוסקופיה? או להסתפק בהערכה כללית שלו למצב? האם נראה כמו סמפטומים של מעי רגיז? תודה

למרות שאת מוטרדת צריך להתחיל את הבירור ממשהו. קשה מאוד לנחש האם זה יותר גסטרו או גניקולוגי. המתיני לבדיקת רופא נשים. אם הכל יהיה תקין תצטרכי לפנות למרפאה גסטרואנתרולוגית אך לסמוך על הרופא/ה היושב/ת מולך ואם יפנו אותך לבדיקות פולשניות לקבל את זה ואם לא, אז לא. תרגישי טוב ובהצלחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול