קוליטיס ברמיסיה בצבא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/08/2013 | 16:34 | מאת: ערן

שלום לכולם, יש לי שאלה: בגיל 15 אובחנתי כחולה קוליטיס אולצרטיבית, סבלתי מכאבי בטן, דימומים וכל השיט שמתלווה אל החוויה. טופלתי בראפאסל שנה ופניתי לרפואה הומואופטית שהובילה בהדרגה להקלה משמעותית בסימפטומים עד גיל 18. כיוון שבהחלט רציתי להתגייס, נבדקתי מחדש ונאמר לי שכרגע המחלה ברמיסיה, הורידו לי פרופיל ל64 והתגייסתי בהצלחה (מובן שסילפתי מעט אמת כשאמרתי בלשכת הגיוס שאני כבר לא סובל בכלל ולא מרגיש דבר) אחרי יותר משנתיים וחצי של שירות צבאי רגיל, אני שוב סובל מהתסמינים המוכרים, ממש לא ברמה בה סבלתי בנעוריי אבל באופן שמקשה על תפקוד נורמלי. כרגע אובחנתי כחולה קוליטיס ברמיסיה וכיוון שאני מבין שלצבא יש חלק פעיל בהדרדרות המצב שלי (ארוחות לא מסודרות ולא טובות, שעות שינה בעייתיות), אני שואל האם אני זכאי לשחרור מהצבא גם כשהמחלה ברמיסיה?

שלום ערן, פניתי לרפואה הומואופטית שהובילה בהדרגה להקלה משמעותית בסימפטומים עד גיל 18 -- כאן פורום לרפואה קונבנציונלית סילפתי מעט אמת כשאמרתי בלשכת הגיוס שאני כבר לא סובל בכלל ולא מרגיש דבר -- ? אני שוב סובל מהתסמינים המוכרים... כרגע אובחנתי כחולה קוליטיס ברמיסיה -- חולה ברמיסיה אמור להיות חופשי מתסמיני המחלה. איפה הטעות? אני מבין שלצבא יש חלק פעיל בהדרדרות המצב שלי (ארוחות לא מסודרות ולא טובות, שעות שינה בעייתיות) -- עם כל ההבנה והאימפטיה - לאף אחד מהנ"ל אין משמעות בפעילות המחלה האם אני זכאי לשחרור מהצבא גם כשהמחלה ברמיסיה? -- כאן פורום אזרחי, תברר עם רופא היחידה שלך. באופן כללי - מחלת מעי דלקתית היא הילה להורדת פרופיל עד כדי אי-התאמה רפואית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול