פוליפ על גבעול בגיל 35

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2013 | 09:02 | מאת: דאגנית

שלום עקב דימום במתן צואה בעלי פנה לרופא משפחה (3 ימים אחרי הופעת הדימום). הרופא בדק אותו (ידנית) ואמר שאין טחורים כמו שלמען האמת חשבתי שזאת הסיבה, אלא פוליפ על גבעול דק, אולם לדבריו יתכן שמקור הדימום אינו משם (וגם בבדיקה הידנית לא ירד דם). הוא הפנה אותו לביצוע קולונוסקופיה, וכן נתן לו בדיקות דם (איני יודעת איזה, הוא עשה אותן כבר). לא ידוע לנו על גורמי סיכון, אבל אני קצת בלחץ. אנחנו מחכים לתור לקולונוסקופיה. האם הדבר שכיח? כמה הוא מעיד על סיכון כלשהו? האם זה שלא היה דימום בבדיקת הרופא מעיד על המצאות פוליפים נוספים? מה ניתן לעשות בינתיים? איזה בדיקות דם נהוג לבצע במקרים כאלה? מהי הדחיפות של ביצוע הבדיקה? כמו כן האם ישנה חשיבות למי מבצע את הבדיקה? אם יש ביטוח בריאות פרטי האם כדאי לנסות להשתמש בזה? האם כדאי לבקש לערוך את הבדיקה בבית חולים - כי הבנתי שבד"כ שולחים למכון כלשהו (קופ"ח כללית, ירושלים). תודה מראש, מצטערת על כמות השאלות...

לא ברור לי איך רופא המשפחה מצא פוליפ על גבעול דק -האם זה משתלשל החוצה מפי הטבעת? בכל מקרה יש לבצע קולונוסקופיה בכל המכונים דרך קופת חולים ולאו דוקא בבית חולים . כולם שולחים דגימות פתולוגיות ואין קשר לירושליים ואין צורך ברפואה פרטית אלא אם כן אתם לא מקבלים תור בחודש - חודשיים הקרובים . ספירת דם יש לבצע

04/08/2013 | 14:33 | מאת: דאגנית

תודה על תשובתך ד"ר שבת סח ייק. הרופא עשה בדיקה עם האצבע ומישש את זה (זה לא יוצא החוצה). לא ניתן לגלות זאת בבדיקה כזו? הוא עשה ספירה ויצא תקין, רק הטריגליצרידים גבוהים מאד (400) והיתר תקין. קבענו תור במכון לב תלפיות בירושלים אך לא נאמר לנו מי הרופא. אני מקווה שזה מכון טוב מספיק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול