הפסקת יומירה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2013 | 19:35 | מאת: ר.

שלום רב, הנני מטופל ביומירה מזה כ-3 שנים (בנוסף לפורינטול - 7 שנים, ורפאסל - 16 שנים). אני מזריק 2 זריקות יומירה אחת לשבועיים. מזה מס' חודשים מצבי השתפר מאוד ובקולונוסקופיה המעי נראה בריא, כולל הדגימות שנלקחו. אני לפני פגישה עם הרופא ומניח שיוחלט על הפסקה ביומירה. אני חושש, שאם הדלקת תתעורר, היומירה כבר לא תעזור שוב. האם יש בסיס לחשש שלי? האם הגוף כבר לא יגיב לתרופה עקב התרגלות / נוגדנים וכו'.. אם יומלץ על הפסקה בתרופה - איך מבצעים? - האם בבת אחת או בהדרגה? אגב, האם בד"כ מקובל להפסיק במצב כזה את היומירה, או אולי דווקא את הפורינטול ?? תודה רבה

האם יש בסיס לחשש שלי? -- בהחלט כן האם הגוף כבר לא יגיב לתרופה עקב התרגלות / נוגדנים וכו'.. -- כן אם יומלץ על הפסקה בתרופה - איך מבצעים? - האם בבת אחת או בהדרגה? -- אין הגיון להפסיק טיפול מועיל. אפשר - בתנאים מסויימים - להפחית מינון לזריקה אחת לשבועיים (שתי זריקות זה מינון כפול) - וגם אז הייתי ממליץ לעקוב אחר רמות התרופנ בדם על מנת לוודא שזריקה אחת מספיקה לכל 14 ימים אגב, האם בד"כ מקובל להפסיק במצב כזה את היומירה, או אולי דווקא את הפורינטול ?? -- הייתי מפסיק פורינתול - אין כל הוכחה שתוספת פורינתול להומירה מועיל ליעילות של הומירה. שאלה נוספת היא רפאסל - מדובר במחלת קרוה'ן (ואם כן - של מעי דק או גס או חיבור ביניהם?) או קוליטיס כיבית?

02/08/2013 | 18:28 | מאת: ר.

לגבי הרפאסל: המדובר במחלה במעי הגס כולו, ללא אבחנה חד משמעית באם קרוהן או קוליטיס. לגבי תשובתך- אם הבנתי נכון אז הפסקת היומירה לחלוטין כיום הינה למעשה וויתור על אופצייה טיפולית גם לעתיד, מאחר והתרופה כבר לא תסייע יותר, בסבירות גבוהה. יהיה לי קשה לקבל החלטה כזו, בייחוד כאשר האופציה הטיפולית השנייה מקב' התרופות הביולוגיות - רמיקייד - ניתנת באופן די מסורבל בהשוואה ליומירה (עירוי בבי"ח וכו'). תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול