אמופרודקס וטיפול ברפלקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2013 | 17:40 | מאת: דלית

שלום רב! אני בת 37, לא נוטלת תרופות באופן קבוע. לפני כ 3 שנים לראשונה הרגשתי תחושת בעירה בחזה ובעיקר בבטן , אז הרופא המליץ על אמופרודקס ונטרלתי אותו משהו כשבועיים, זה עזר כמעט מייד. מאז היו תקופות בהן הרגשתי צרבת, אך לא משהו בלתי נסבל. יש לציין שלא עשיתי עדיין גסטרוסקופיה . בעבר בדיקות נשיפה להליקובקטר יצאו תקינות. לפני כ שבוע הרגשתי כאבי חזה מצד שמאל עם הקרנה ליד, נבדקתי בבדיקת א. ק.ג שיצאה תקינה. כמה ימים לאחר מכן, התחלתי להרגיש שריפה/בעירה בבטן יותר מאשר בחזה. ולפני 5 ימים התחלתי ליטול אמופרודקס אחת ליום. יש לציין שהפעם התחושות שונות, יש שיפור קל אך יש עדיין צרבות אם כי פחות ועדיין לפעמים תחושת שריפה בבטן. מה ששונה בעיקר אני מרגישה כאילו תקועה לי סכין בגב או בחזה, כאב עמום אך מעיק. כמו כן, כאילו משהו תקוע בגרון, תחושת חום ובעירה בפה, לפעמים גם בגרון , לשון לבנה. השאלה שלי האם אלו תופעות לוואי של אמופרודקס? האם הן מוכרות וחולפות או שזה חריג. האם להמשיך ליטול אמופרודקס והאם לא מסוכן לעבור לפעמיים ביום לפי המלצת רופא משפחה? אני חוששת שזה יחמיר את התופעות לוואי. ואולי זה תופעות של רפלוקס עצמו או בעיה של דלקת בושת שטרם התרופה עזרה. האם אחרי 5 ימים זה אינדיקציה להחלפת תרופה אודה מאוד על תשובתכם בהק

חמישה ימי טיפול אינם אינדיקציה להחלפת טיפול. הניסיון הטיפולי הוא לפחות חודש ואם אכן את לא מסתדרת עם כדור אחד ביום, אני כן ממליצה לעלות לפעמיים ביום. תופעות הלוואי שאת מתארת נראות שייכות לרפלוקס מכיוון שאומפדקס לא עושה כאלו תופעות לוואי. בלי כל קשר הייתי ממליצה על ביצוע סונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה זה גם יכול לעשות כאבים כמו שאת מתארת. ואם לא יעזור לקבוע תור למרפאה ולבצע גסטרוסקופיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול