רמיקייד בהריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/07/2013 | 00:12 | מאת: אפרת יצחק

שלום רב שמי אפרת יצחק, חולת קרוהן מזה כחמש שנים. כיום אני ברמיסיה של המחלה , מזה כשנתיים אודות השימוש ברמקייד המועיל בהחלט. בשלב זה ברצוני הרב להרות, ואשמח להבין האם השימוש ברמקייד מהווה סיכון או שמא ניתן להמשיכו כרגיל? ואם כן האומנם מותר להשתמש בתרופה כבר בימים הראשונים שלאחר ההזרעה. (אני מבצעת הזרעה מלאכותית בבנק הזרע). אשמח להיענות לשאלתי בהקדם בתודה מראש אפרת יצחק

21/07/2013 | 01:50 | מאת: רחל

21/07/2013 | 03:06 | מאת: אפרת יצחק

????????????

שלום אפרת, אין כל בעיה עם טיפול ברמיקייד בהריון: בטרימסטר הראשון ותחילת השני (כאשר רקמות העובר נוצרות, התקופה הרגישה מבחינת הסיכון למומים) התרופה כלל לא עוברת שליה. מדובר בתרופה המוגדרת על ידי הרגולציה האמריקאית (FBA) בתור תרופה מקטגוריית הריון B ("אין נזק לחיות מעבדה ואין מחקר בבני אדם שמוכיח אחרת") - מהבטוחות שיש ברפואה (אין כמעט תרופות מקטגוריה A - "הוכח במחקרים בבני אדם שאין נזק לעובר"). ללא קשר ומסיבות אחרות, לקראת אמצע הטרימסטר השלישי, מכוון שלא ניתן לדעת מתי בדיות תתרחש הלידה, מקובל להפסיק את הטיפול (על מנת שאם תתרחש לידה מוקדמת הילוד לא ייוולד כאשר גם הוא תחת השפעת רמיקייד ועם עם מערכת חיסונית מוחלשת)

23/07/2013 | 02:43 | מאת: אפרת יצחק

מודה לך מעמקי ליבי על ההתייחסות. אכן אפעל לפי הצעתך וכמובן אמשיך במעקב רפואי במהלך ההיריון. המשך יום טוב ושבוע נפלא!! בברכה אפרת יצחק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול