תוצאות בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2013 | 18:11 | מאת: שירז

שלום, אני סובלת מזה כשנה וחצי מכאבי בטן עליונה ותחתונה, לאחר בדיקת גסטרוסקופיה עלה כי אני סובלת מגסטריטיס כרוני ללא נוכחות חידק, אני מטופלת באמצעות לנטון. בדיקות הקולונסקופיה יצאו תקינות (גם הביופסיה) ובבדיקת הסיטי כתוב כך: הקיבה ללא סטיות. מודגמת התעבות הדופן עד 8.6 מ"מ בכל התריסריון ובפיתולי הג'ג'ונום. האילאום סופי ללא סטיות. חשוב לציין שיש ירידה משמעותית במשקל (כ-7 קילו בפחות משנה), יציאות רכות ומרובות. בדיקות דם אחרונות היו תקינות אף על פי שבדיקות קודמות הראו CRP מוגבר מעט (6). אשמח לדעת מה אומרות בדיקת הסיטי, מה זה אומר התעבות דופן התרסריון והג'ג'ונום?

דופן מי מעובה יכולה להצביע על דלקת ולכן צריך לחזור על גסטרוסקופיה וביופסיות - אבל קודם כל צריך לקחת את הסיטי לחוות דעת נוספת - בקשי מהגסטרואנטרולוג המטפל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול