חולה קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2013 | 13:25 | מאת: אלון

היי אני חולה קרוהן קרוב ל 20 שנים,בשנת 98 עברתי ניתוח שהורידו חלק מהמעי ותקופה הייתי עם שקית . מאז הניתוח ברוך השם לא היתה לי התלקחות אחת מבחינת הדלקת , היו פה ושם הצרויות לא משהו רציני. בשלוש שנים האחרונות אפילו בדיקות הדם שלי טובות ואפילו עליתי כ 12 ק"ג במשקל {ככה זה שנשואים}- גובהי 1.78 ושוקל 78 ק"ג - אני מטופל בפורינטול 100 מ"ג והפסקתי פנטסה בהוראת הרופא. יש לי מספר שאלות : 1. האם אני יכול לחזור וליטול פנטסה ? מכיוון שיש מחקרים שהיא עוזרת במניעת סרטן. 2. האם קיים בספרות שקרוהן נעלמה לאיזה חולה? מכיוון שאין לי התקף 12 שנים. 3.השאלה השלישית היא גם הפחד מסרטן במעי - הרופאה שלי אומרת שישנם מחקרים בשנים האחרונות שמראים שחולי קרוהן אינם שונים מכלל האוכלוסיה לגבי התחלואה - האם זה נכון? והאם סרטן במעי מופיעה כתוצאה מהחמרה חריפה של המחלה ? והאם מי שברמיסיה חשוף באותה מידה? 4. אני בן 36 והרופאה שלי אמרה שאין צורך כרגע בקולונוסקופיה לאור הרמיסייה רבת השנים ולפי הגיל - מה דעתך ? תודה וסליחה

אלון שלום, בעיניי, השאלה המרכזית חסרה - קרוה'ן ברגיעה 12 שנה - האם להמשיך באימורן? על פניו כן אך צריך להכיר אותך (במרפאה) יותר לעומק (בעקר כמה חמורה היית המחלה וכמה קהיא היית קשה לשליטה) ויתכן אף לעשות קולונוסקופיה + ביופסיות על מנת לענות מדוייק יותר. מכאן לשאלותיך: 1. יכול אך השאלה אם צריך (ראה #3) 2. יש תאורים של הפוגות ארוכות לאחר ניתוח. 3. יש סיכון מסויים (קטן מאוד) של שאת מעי גס בחולי קרוה'ן עם מעורבות משמעותית של מעי גס - שזה מעוט המטופלים. לא ציינת איפה הייתה המחלה. אם אין מעורבות של מעי גס - אין טעם לטיפול מונע. 4. תלוי באזור המעי המעורב - אם זה מעי גס - חובה ולא רק צריך, אם זה מעי דק או חיבור בין מעי גס למעי דק - אפשר לוותר אלא אם עולה השאלה של הפסקת הטיפול.

17/07/2013 | 11:21 | מאת: אלון

אשמח להבהרה נוספת לגבי תשובה 3 ו 4 בנוסף המחלה שלי היא במעי הדק עד החיבור {כאשר הוא הוסר בניתוח עד כמה שאני זוכר}

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול