מבין ששפיר אך מה המשמעות?כל שנה קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2013 | 10:11 | מאת: BEN

לפני כחודש עברתי קולונוסקופיה,הבנתי שהפוליפים שפירים אך כתוב כל כך הרבה מה זה אומר?האם אבצע כל שנה קולונוסקופיה?בכל מיקרה תודה מראש pedunculated tubular adenoma with low grade dysplasia. stalk free and lined by normal colonic mucosa. in addition tubular adenoma with low grade dysplasia present

12/07/2013 | 10:15 | מאת: BEN

שכחתי להוסיף שעשיתי את הקולונוסקופיה הזו עקב טיפה של דם בהיר שהיתה לי בצואה כמה פעמים , ועקב גנטיקה אבא של אבא ואחותו חלו בעבר במעי הגס במחלה וממילא הייתי אמור לעבור בגיל 40 קולונוסקופיה אני בן 38 בריא לגמרי וספורטאי,תודה רבה

בן שלום, חסרים לי מס' פרטים: 1. בן כמה אתה 2. מתי למה בוצעה הבדיקה 3. איך דירג הרופא את ההכנה - טובה, בינונית, נאלץ לשתוף את שארית התוכן 4. האם המעי הגס נבדק במלואו (עד הצקום שזוהה ללא קושי ובוודאות) 5. מה היה גודל הפוליפ הגדול 6. כמה פוליפים היו בסה"כ 7. האם הושארו (זוההו, סומנו אך לא נכרתו) עוד פוליפים 8. האם במשפחה (אבא, אמא, אחים, אחיות) יש סיפור של שאת מעי גס? אם יש, באיזה גיל?

12/07/2013 | 19:38 | מאת: BEN

אני בן38.5 הבדיקה[הראשונה בחיי]בוצעה לפני 3 שבועות[טיפה דם בצואה היה לי]שנה לפני 40 שממילא הייתי מתוכנן לעשות ואתמול הגיעו התוצאות,הכנה טובה,עד הצקום שזוהה 2 פוליפים 1 ס"מ על גדם גיבעול[ניצבע בשחור] ו 4מ"מ ללא גיבעול1-3 סהכ .שניכרתו במישפחה יש לי סבא בגיל76שחלה במחלה הזו וניפטר ודודה שחלתה בגיל 50 והבריאה לפני עשרים שנה שניהם מצד אבי שבריא ברוך השם אך עובר קולונוסקפיות כל שלוש שנים שמצאו לו כמה פעמים פוליפים קטנים היפרפלסטים,מקווה שנתתי תמונה מדוייקת תודה רבה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול