צום ראמאדן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/07/2013 | 10:30 | מאת: עאיישה

שלום האם אדם עם בעיית עצירות יכול לצום בראמדן מזריחה עד שקיעה ללא שזה ישפיע על מצבו?

<p>עאיישה שלום, לשאלתך - אדם שלא שותה במהלך היום עלול להגיע לחסר נוזלים בגוף (התיבשות). במקרים אלה הגוף מתחיל לחסוך במים ביתר שאת - שתן נהיה מרוכז יותר, צואה יבש יותר... צואה יבש עלול להחמיר את תופעת העצירות באנשים עם נטייה לעצירות. אין לי המלצה קונקרטית למעט ההמלצה לשתות כמה שיותר (כשאת יכולה) ולהשתמש בתרופות נגד עצירות אם יש בכך צורך בברכת רמאדן כרים וחג שמח, לב ליכטנשטיין</p>

09/07/2013 | 11:37 | מאת: עאיישה

אני עוברת כעת גמילה ממשלשלים ולכן שואלת,אנאחרי 3 שנים של שימוש במשלשלים כגון מיץ אלוורה,400 גרם של מיץ שזיפים,שמן קיק וכדומה התחלתי לעבור גמילה ולהפחית את הכמויות ואני חוששת שהצום יגרום לי לעצירות ואז שוב אכנס ללופ של השימוש במשלשלים,אחרי הכל מדובר בחודש תמים! האם באמת שעות הצום יגבירו את הבעיה? ואגב האם אפשר בכלל להפסיק לחלוטין עם השימוש במשלשלים אחרי 3 שנים של שימוש בהם והחזרת המצב לקדמותו? תודה רבה על האיחולים והתשובות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול