שאלה מאתגרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/07/2013 | 16:31 | מאת: דניאל

בן 55.מזה שנים,אחת למספר חודשים, במחזוריות קבועה,מתחיל אצלי גרד בגוף ולאחריו הבטן מתנפחת למימדים גדולים ואז מופיעות הפרעות קצב בדמות פעימות לב מוקדמות.כל התהליך נמשך בין שעות לימים מספר.לא מצאתי סימוכין למצב זה באתרים השונים.חשבתי אולי שבגלל הנפיחות הגדולה בבטן הסרעפת נדחפת מעלה ומשנה את האיזון בבית החזה,מה שגורם להפרעות הקצב. מי שמע? מי יודע???

התקפים של גרד, הפרעות קצב ותפיחות בטנית שחוזרים על עצמם עלולים להיות תסמינים של הפרשת הורמונים (סרוטונין, אפינפרין, נוראפינפרין, דופאמין, היסטאמין) מגידול (שפיר לרוב) נוירואנדוקריני. בהחלט משהו ששווה בדיקה - מציע לפנות למרפאת גסטרו או מרפאה אנדוקרינית - לרוב הבירור כולל בדיקות דם (לרמות ההורמונים הנ"ל ותוצרי הפירוק שלהם), שתן (לרמות ההורמונים הנ"ל ותוצרי הפירוק שלהם), CT (בפרוטוקול לבלב) ובדיקות ראדיולוגיות (תבחין octreotide או דומות לה)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול