קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/07/2013 | 08:47 | מאת: א

אתמול עברתי קולונוסקופיה בהרדמה מלאה אך לצערי עברו רק עד תחילת מעי גס רוחבי ולא הצליחו להתקדם עקב LOOPING לא נכתב במדויק שעד מקום הבדיקה היה תקין אך בהערות נכתב שלא נכרת פוליפ וכן נכתב שהראות הייתה תקינה, כמו כן לפני 4 שנים עברתי קולונוסקופיה וירטואלית שהייתה תקינה, אימי נפטרה בגיל 83 ככל הנראה מסרטן מעי הגס( לא ודאי מאחר ועד שעלו על המחלה הסרטן היה מפושט בכל הבטן ולכן יצאו מתוך הנחה שזה מהמעי)שאלותי הן: 1. אם לא הוציאו פוליפים האם עד מקום הבדיקה היה תקין או שעלי לבקש שירשמו זאת בבירור? 2. בהתחשב שאימי נפטרה בגיל 83 ככל הנראה מסרטן המעי הגס ובהתחשב בעובדה שלפני 4 שנים קולונוסקופיה וירטואלית היתה תקינה וכעת קולןנוסקופיה רגילה עד למעי הרוחבי היה תקין, בעוד כמה שנים עלי לעבור שוב קולונוסקופיה וירטואלית?

ממה שתארת ניתן להסיק שהבדיקה עד מעי ימני תקינה אמא עם סרטן מעי גס בגיל 83 לא מכניסה אותך לקבוצת סיכון כך שההמלצה נשארת קולונוסקופיה רגילה כל 10 שנים - אז אם עשית לפני 4 שנים וירטואלית אז כפשרה הייתי מציעה לך משהו כמו עוד 3-4 שנים -לא מדע מדוייק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול