דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/06/2013 | 22:00 | מאת: שרית

שלום, יש לי מספר שאלות היות ומצאו דם בצואה לבן זוגי ואנו נאלצים לחכות למעלה מחודש לקולונוסקופיה ואני מודאגת: 1. מה הסיכוי לפי הסטטיסטיקה אחרי מציאת דם סמוי בצואה שאכן מדובר בסרטן או בטרום סרטן? 2. האם פוליפים שאינם סרטניים כלומר שפירים במעי גם מדממים? אם נעשתהה בדיקה ב-2011 שהיתה שלילית ואילו עכשיו יש תוצאה חיובית לבדיקת דם סמוי האם זו תקופה מספיקה כדי שפוליפ יהפך לסרטני? 3. האם חודש המתנה עד לבדיקת קולונוסקופיה זה בעייתי היות ונמצא דם סמוי בבדיקה? 4. האם בבדיקה הם יכולים לדעת בוודאות שלא מדובר בדימום מהפה או מהאף ומתבטא בסופו של דבר בצואה? המון תודה

1- כ 10% 2-כן,פוליפ לא הופך לסרטן בשנה - או שפספסנו אותו לפני שנה או שהדימום ממקור אחר 3- חודש זה זמן סביר 4-משלימים הבירור עי גסטרוסקופיה לבדיקת דרכי עיכול עליונות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול