באד כיארי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/04/2013 | 20:17 | מאת: מיכל

גילו לי באד כיארי לפני חודשיים וחצי, יש לי חסימה בורידי הכבד ואונה שמאלית מוגדלת מאוד. למזלי הכבד פיתח ורידים עוקפים והוא עובד. עשו לי אולטרסאונד לפני חודשיים ויצא תקין רק אונה שמאלית מוגדלת. עשו לי גם באותה תקופה בדיקת גסטרו (מצלמה דרך הגרון) ויצא תקין רק יש בקע סרעפתי מתחת ל 5 סמ . עשיתי לפני שלושה שבועות בדיקה לחיידק דרך נשיפה וגם יצא תקין. יש לי כל הזמן הרגשה של מלאות ותעוקת חזה. כואב לי הרבה פעמים הגב. הרופאים לא רוצים לעשות לי כרגע בדיקות נוספות בטענה שלא עבר מספיק זמן (חשוב לי לציין שאני מטופלת בקלקסאן וקומדין) השאלה שלי אם אני צריכה לעבור שוב את הבדיקות שעברתי אחרי חודשיים? או שזה זמן קצר מידיי כדי שישתנו וישתפרו הדברים. אני לא מבינה את התעוקה והגרפסים ואת המלאות בחזה. הרופא כבד אומר שזה תופעות נורמליות ועם הזמן זה יעבור ושאי אפשר לעשות בדיקות כל חודשיים. אני מפחדת וחוששת שהוא טועה מה אתם אומרים? אני מודה שאני היסטרית!!!!

אני בהחלט מסכימה עם הרופא המטפל - כדאי להמתין ולא לחזר כל כך מהר על בירור פולשני - נסי לחת טיפול בכדורי אומפרדקס או קונטרולוק ותעקבי אחר ספירת הדם ותפקודי הכבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול