אפטות במעי הדק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/05/2012 | 23:02 | מאת: משה שלו

שלום , מזה שנים אני סובל מכאבי בטן ושלשולים. כל התקף כאב בטן כזה נמשך מקסימום כ5 ימים והטווח בין התקף להתקף לא מוגדר , ז"א יכול להיות שבוע ומשהו ויכול להיות כמה ימים בודדים. לאחר הסבל החלטתי לגשת לגסטרו והוא עשה לי בדיקת קולונסקופיה. בבדיקה נמצאו אפטות בודדות במעי הדק והביופסיה יצאה תקינה. עשיתי בדיקת גלולה מצלמת שתשובתה הייתה תקינה למרות הכנה מעט לקויה. שאלתי היא- האם יכול עדין להיות סיכוי למחלת הקורוהן? עשיתי הרי את הבדיקות ויצאו תקינות ,אבל , עדיין נמצאו אפטות במעי הדק.

משה, שאלה אודות מקרה ספציפי אמורה להתברר בביקור, לא בפורום. גש לרופא. בתור תשובה כללית יותר, אפטות בודדות במעי דק יכולות לקרות גם בעקבות גירוי ע"י חומר ההכנה לבדיקה (המשלשל) וממגוון סיבות אחרות (טיפול במשככי כאבים, מחלות אחרות דוגמת בכצ'ט וכו' וכו'). גש לרופא במרפאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול