גזים אחרי אכילת לחם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/03/2012 | 03:46 | מאת: אחיהוד

ד"ר גל שלום, ראיתי שענית לאחד השואלים כאן תשובה שהייתי רוצה לחדד. בעבר סבלתי מבעיות עיכול רבות - עוויתות, גזים, כאבים כו', ככל שהגדלתי לשנות את תזונתי ממזון מעובד ומתועש למזון טבעי כך נעלמו הסימנים. היחיד שנשאר הוא גזים המופיעים בכמות פחותה בהרבה בעבר ובלי הפסקה לאחר אכילת לחם. השבת לשואל שזה לאו דווקא רגישות לגלוטן אלא זה יכול להיות גם רגישות לרכיבים אחרים בדגן, תוכל לפרט איזה ? ( אגב אני אוכל 1-2 פרוסות לחם פעם בכמה ימים)כך אולי אוכל לקבל קצה חוט למה גורם לזה. תודה מראש אחיהוד

03/03/2012 | 21:30 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט סביר שמדובר ברגישות לאחד המרכיבים בלחם ולאו דווקא לגלוטן. יכולה להיות רגישות לשמרים,לקמח לבן או לכל מרכיב אחר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול