קולונסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/12/2011 | 22:19 | מאת: משה

לפני שבועיים עברתי קולונוסקופיה עקב שינוי רב במשך השנה האחרונה ממצב של מעי רגיז (שילשולים) למצב של עצירות, עליה התגברתי ע"י מזון עתיר סיבים. אני בן 76 ולפני כ- 10 שנים בבדיקות סקר התברר שיש לי בקע מפשעתי דו צדדי כנראה כבר זמן רב מבלי להרגיש בו. בבדיקה לפני מספר שנים התברר שאין צורך בניתוח בשלב ההוא. בינתיים החמירה העצירות, ובדיקות דם שונות לא היו תקינות לחלוטין (אם כי הוברר כי החריגות היו מינימליות וחסרות משמעות). רופאת הגסטרו בקופ"ח החליטה לשלוח אותי בין השאר לקולונוסקופיה של המעי הגס. המומחה שביצע את הבדיקה ציין שהיתה קשה ביותר והוא ניסה במשך קרוב לשעה להשלים את הבדיקה אולם הבקע המפשעתי לא איפשר לו להמשיך. כלומר הוא עבר את הבקע עד החלק הרוחבי של המעי הגס אולם חשש לגרום נזק ווויתר על החלק הנותר. החלק שנבדק כולל גם בדיקת גסטרו היו תקינים. הוא הציע לשקול המשך ע"י קולונוסקופיה וירטואלית. מאז סיום הקולונוסקופיה החמירה העצירות ממנה אני סובל, וארוחות הסיבים (הטבעיים) כבר אינן עוזרות. אני מקווה שלא נגרם נזק באיזור הבקע, כי שם כנראה נעצרת הפסולת. רופאת הגסטרו של הקופה מעדיפה שאבצע בדיקת שיקוף RF חוקן בריום קונטרסט כפול ולא קולונוסקופיה וירטואלית מאחר שסיכון התנקבות המעי באיזור הבקע קטן יותר, לדעתה, בשיטה זו. על סמך בדיקה זו ניתן יהיה להחליט אם יש צורך בניתוח לבקע המפשעתי. אודה מאד על חוות דעתכם לגבי השיטה העדיפה, ומה בכלל רמת הסיכון. האם בגילי עדיף אולי לוותר על ניתוח ולהיכנע לגורל?

24/12/2011 | 23:57 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הבקע מכיל מעי גס אין הבדל בין ביצוע חוקן בריום לקולונוסקופיה וירטואלית מבחינת הסיכון. קולונוסקופיה וירטואלית היא בדיקה אמינה יותר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול