ארוזיות בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2011 | 06:49 | מאת: א.ש

שלום דר' זה כשנה אני סובל מכאבי בטו עם רקע של טחורים ברמה 4. במשך כל התקופה נ"ל סברו הרופאים (גסטרו,משפחה) כי הסיבה היא למעי רגיז. לפני כשבוע , לאחר תלונות דחופות שלי על כאבי הבטן נשלחתי לבדיקה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. בבדיקה התברר כי מעי הגס תקין למעט הטחורים שהזכרתי, אך בקיבה התגלו ארוזיות -התריסריון והושט תקין. לדברי הדופא בבי"ח נלקחו ביופסיות מהקיבה לבדיקת חידק. 1.רציתי לדעת מה זאת בדיוק ארוזיות והאם זה יכולה להיות בעיה חמורה? 2.נבדקתי לפני מס' חודשים בבדיקת נשיפה לאליקו באקטר ויצא שלילי - האם יש חידקים נוספים בקיבה הגורמים לארוזיות? 3. קיבלתי טיפול ראשוני קונטרולוק 40 מ"ג פעמיים ביום אך יש לי שלשולים וכאבי הבטן מעט ירדו האם להמשיך או לפנות לרופא משפחה? בברכה

10/12/2011 | 21:33 | מאת: ד"ר אייל גל

ארוזיות הן פצעים שטחיים ברירית הקיבה שיכולים להגרם ע"י חיידק או עקב תרופות כגון אספירין או מקבוצת NSAID. לא מדובר בבעיה חמורה. לגבי הטיפול יש להתייעץ ברופא שלך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול