דחוף, הכנה לקולונוסקופיאה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/03/2011 | 16:58 | מאת: אלמונית

שלום רב. לפני כחודש עשיתי הכנה לקולונו עם פיקולקס. בנוסף שתיתי כמויות רבות של מים (בערך 5 ליטר), הגובה שלי 150, משקל 47, ואני בת 30. הגעתי לבי"ח עם ירידה של נתרן - 122 ולכן אושפזתי וקיבלתי אינפוזיה ולא נעשתה הבדיקה. ביום רביעיהקרוב (30 למרץ) יש לי בדיקה נוספת, עם מרוקן. יש לי כמה שאלות- האם מרוקן אינו גורם לאיבוד נתרן כמו הפיקולקס? גם נאמר לי לשתות את המרוקן ובנוסף רק עו ליטר אחד, לא יותר, למנוע איבוד נתרן. בנוסף ניתנו לי גם שני חוקנים. שאלה נוספת- האם בהכנה של מרוקן ניתן לאכול גזר ובטטה מבושלים?(בדפים של הפיקולקס כתוב שכן) וגם האם אפשר לאכול עוף. אשמח לתשובתך

09/04/2011 | 14:08 | מאת: ד"ר אייל גל

לא הייתי ממליץ לאכול גזר בהכנה, כנראה שבהכנה הקודמת שתית יותר מדי מים ולכן הפעם תקפידי לא לשתות יותר מדי. המרוקן בטוח יותר מבחינת השפעה על מלחים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול