כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/03/2011 | 15:09 | מאת: אור

לפני כחודש נתקפתי בכאבים חזקים מאוד בטן העליונה, תחושה של "שריפה" בבטן. הגעתי למיון וקיבלתי בין היתר נוגדי חומצה ולאחר מספר שעות חלה הטבה במצבי. לאחר שחרורי מבית החולים נאמר לי שיתכן והכאבים נבעו מנטילת אנטיביוטיקה(דוקסילין) ניתן לי במשך כשבועיים לנסופרזול. במהלך השבועיים סבלתי מבחילות רבות וחוסר תיאבון. כשבועיים לאחר הפסקת הטיפול התרופתי קיבלתי שוב התקף של כאבי בטן חזקים ביותר. במיון שוב היתה תגובה חיובית לנוגדי חומצה. בשני האירועים היתה עליה בלימפוציטים. טרם האירוע השני עשיתי מבחן נשיפה להליקובקטר ונמצא חיובי. נשלחתי על ידי רופא משפחה לעשות גסטרוקופיה שנמצאה תקינה כך גם אולטרסאונד. C.R.P 1.8. קיבלתי עשכיו טיפול ל-10 ימים להליקובקטר. אך אני חוששת שמאחר ולא אותר מקור הכאב יחזרו הכאבים. האם לדעתך יש מקום לפנות לייעוץ של גסטרולוג או לבחון אופצית אחרות לבירור רפואי ואם כן מה אתה ממליץ.

09/04/2011 | 13:19 | מאת: ד"ר אייל גל

בשלב זה הייתי ממתין לאחר הטיפול האנטיביוטי ורק אם הכאב חוזר יש לפנות לגסטרואנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול