שאלת נוגדנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/03/2011 | 08:17 | מאת: קומנט

בחורה צעירה, ברקע אולצרטיב קוליטיס שאובחנה לפני מספר חודשים, בשאלת מחלת צליאק : עשיתי בדיקת נוגדני טרנס גלוטמינאז והתוצאה היתה תקינה הערך 1.3 u/ml בבדיקת MRI היתה הרחבת לולאות מעי בג'ג'ונום עם ריבוי קפלים, כשבאבחנה המבדלת תסמונת תת ספיגה וצליאק. נשללה מחלת קרוהן. 1. האם עם בדיקת נוגדנים כזו עדיין יתכן צליאק ? 2. האם כשיש חסר בנוגדני IGA האם התוצאה היא ממש 0 ? תודה.

09/04/2011 | 13:14 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקה מראה שאין חשד למחלת צליאק בהנחה שרמת IGA תקינה. אם הרמה של IGA נמוכה בדיקת הנוגדנים אינה מספקת. חשוב להמשיך לברר את העיבוי בלולאות המעי, לשקול בדיקת קפסולה.

13/04/2011 | 00:56 | מאת: קומנט

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול