אבנים ודלקת חריפה בכיס מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/03/2011 | 13:03 | מאת: תמי

שלום, לאחרונה עברתי התקף חריף של עווית כיס מרה בבדיקת US נמצאו אבנים בכיס מרה ודופן מעובה 6 מ"מ. אושפזתי לקבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד ובהמשך דרך הפה. מאז חלפו כ-6 שבועות בהם המשכתי לסבול מכאבים אפילו עם תזונה דלת שומן מיוחדת ומנוחה חלקית. אתמול היה לי התקף כאבים חריף נוסף שבעקבותיו שוב הופנתי למיון. הכאבים שלי הם ברום הבטן עם נטיה לכיוון ימין בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין (כך גם היה בפעם שעברה ובמהלך האשפוז), אין לי חום וצהבת. השאלה שלי - האם יתכן כי הסמפטומים אותם אני מציגה מתאימים לאבנים גם בדרכי המרה. האם יתכן כי בדיקת ה- US "תפספס" את החשד להמצאותם. הבנתי כי זיהוי ודאי שלהם מתבצע בבדיקות אחרות. האם יש צורך/מומלץ לבצע ברור זה לפני ניתוח להוצאת כיס המרה? בתודה מראש, תמי

19/03/2011 | 17:24 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לשלול דלקת בלבלב ע"י בדיקת אמילזה אולם נראה שיש צורך בניתוח כיס מרה בהקדם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול