gave

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/12/2009 | 19:01 | מאת: רותי

בס"ד בבדיקת אנדוסקופיה נמצא בקיבה באיזור הפונדום וגוף הקיבה אנגיודיספלזיה קשה(GAVE ),ללא סימני דמם פעיל. אני מבקשת לדעת מה זה אומר מימה נגרם ומה ניתן לעשות יש לציין שאני סובלת מטרומבסטניה ע"ש גלנצמן(מחלת דם מולדת) אשמח לתגובה בהקדם. תודה

08/12/2009 | 22:25 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר במצב בו קיימים כלי דם המדממים באופן כרוני ברירית הקיבה. במצב הקלאסי כלי הדם האלו נמצאים באנטרום הקיבה בצורה של פסים המזכירים קליפת אבטיח. אצלך הממצאים נראו בפונדוס וגוף הקיבה כך שלא ברור אם אכן מדובר באבחנה זו. הטיפול הוא ע"י צריבה של כלי הדם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול