רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אני סובלת זמן רב מנפיחות בבטן. גם אחרי ארוחה קלה הבטן נראית כאילו שאני בהריון. קראתי שאחת הסיבות האפשריות לכך היא אי סבילות ללקטוז שנמצא במוצרי חלב. אני צורכת המון מוצרי חלב במשך היחום, בעיקר חצי אחוז עדלוש אחוז. יש ימים שהתפריט שלי הינו בעיקר רק ממוצרי חלב, בוקר צהריים וערב. החלטתי לעשות ניסוי ולהמנע ממוצרי חלב לתקופה מסויימת כדי לבדוק אם ללא מוצרי החלב תופעת הנפיחות תרד. לכן יש לי אלייך מס' שאלות: 1- מה לדעתך נחשב לתקופה מספקת על מנת לחוש בשינוי? שבוע, שבועיים? 2- חלבונים אין לי בעיה לקבל ממקור אחר אך מאילו מאכלים אוכל לקבל סידן? יש לציין כי אני בת 26 ושומרת על פיגורה ככך שאשמח לשמוע על מוצרים שאינם משמינים. 3- האם קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז? איפה ניתן להשיגם ואייך הם נקראים? 4- האם קיימים מווצרים בכלל גם לא חלביים שאינם מכילים לקטוז? אייך הם נקראים ואיכן נקנים? אודה לך אם תעני על כל השאלות במסודר. רב תודות
1. מספיק להפסיק מוצרי חלב במשך כשבועיים על מנת לחוש את השיפור. 2. ניתן לקבל סידן ממוצרי סויה, סרדינים, גבינות קשות ויוגורט המותרים באי סבילות ללקטוז וכן ניתן לקבל תוספת סידן בכדורים. 3. כפי שציינתי בגבינות קשות ומוצרי יוגורט יש רמה נמוכה של לקטוז וכן גם בחלב עזים. קיים חלב דל לקטוז שניתן להשיג בסופר ותליפי סויה. 4. במוצרים לא חלביים אין לקטוז. ד"ר גל