בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2009 | 16:17 | מאת: אורית

מכיוון שיש לי בטן נפוחה מזה כמה שנים הייתי בבדיקות אין לי רגישות ללקטוז....אין לי צאליאק...יש לי רגישות לפרוקטוז. אננוי אוכלת פירות וכל מה שקשור בפרוקטוז מזה חודשיים...עדיין הבטן מאוד נפוחה. שאלתי היא: האם רגישות לגלוטן זה רק לחולי צאליאק או שגם אנשים כמוני שאין להם צאליאק יכולים להיות רגישים לגלוטון? האם זה בטוח שאין לי רגישות לגלטון? אם עשיתי את הבדיקה? מה דעתך על חיטה? האם יש אנשים שסובלים מרגישות לחיטה? שאנסה בלי חיטה יום יומיים או יותר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2009 | 21:17 | מאת: ד"ר אייל גל

יכולה להיות רגישות למוצרי קמח ללא רגישות לגלוטן. ניתן לנסות הפסקה של מוצרי קמח לתקופה של שבוע עד שבועיים ולראות אם יש שיפור. הרגישות יכולה להיות גם לשמרים הנמצאים בלחם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול