קרוהן UC ושחמת ..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/04/2009 | 22:45 | מאת: פ

בת משפחתנו עם שחמת כבד הרסנית. מחפשים כרגע מדוע. עברה קולונ ומעי גס נמצא תקין לחלוטין. אין לה הפטיטיס, או סיבה אלכוהולית או קרדיאלית. הביופסיה גם לא הראתה גורם מלבד שחמת קשה ביותר. היא סובלת מכאבי בטן היסטריים סיבה אין. האם ייתכן קרוהן או UCקוליטיס עם מעי גס תקין לגמרי?? איך בודקים מעי דק ומתי??? (מחלות אלו עשויה להיות הסיבה לשיחום) תודה פ'

18/04/2009 | 18:31 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה תקינה שוללת קוליטיס ויש צורך גם בהדמייה של המעי הדק ע"י צילום מעי דק או CT אנטרוגרפיה. סיבה שכיחה נוספת לשחמת היא כבד שומני. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול