בודסון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/04/2009 | 20:06 | מאת: מיכל

שלום אני חולת קרוהן כבר 11 שנה ולראשונה היתה לי התלקחות באוגוסט השנה. לקחתי בודסון במשך חצי שנה, עזר לי מאוד, והפסקתי בתחילת מרץ. מאז אני לוקחת כל יום 4 גרם פנטסה. בחודש הראשון,הכל היה תקין, עכשיו באפריל, אני שוב משלשלת. הגסטרו אמרה לי לחזור לבודסון למינון של 2 גרם ביום. הייתי רוצה לדעת עד כמה זמן אפשר לקחת את הבודסון, האם זה לתקופה ארוכה, האם יש אפשרות שהמערכת תלמד להשקיט את עצמה רק עם פנטסה בסוף הטיפול עם הבודסון. שאלה נוספת, האם החלפת ראפאסל לפנטסה, אחרי 11 שנים יכול להביא גם להתלקחות המחלה תודה רבה על התשובה מיכל

17/04/2009 | 22:25 | מאת: ד"ר אייל גל

הבודזון מאפשר למערכת להכנס למצב של רמיסיה אם כי אין הוכחה ברורה שהוא שומר על מצב הרמיסיה. מעבר מרפאסל לפנטסה יכול להעתים להביא להתלקחות אם כי זה לא שכיח. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול