דחוף, לפני קולנסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/03/2009 | 02:22 | מאת: עידית

1. יש לי בחודש האחרון דימומים מפיסורה ישנה כל יציאה. וגם כאבים בזמן היציאה. האם אפשר לגשת ככה לקולונוסקופיה ? לא ייגרם לי יותר נזק כתוצאה מהבדיקה(נזק לפי הטבעת)? 2. "חומר מרוקן חדש" - שצריך להוסיף 3 ל מים. האם מסרטן כמו שפורסם? האם להימנע מהבדיקה בשל כך? תודה

28/03/2009 | 22:32 | מאת: ד"ר אייל גל

1.ניתן לבצע קולונוסקופיה אך יש סיכוי שהפצע ייפתח יותר כתוצאה מההכנה והחדרת הצינור ולכן לעתים כדאי להמתין עד לריפוי הפיסורה לפני ביצוע הבדיקה. 2. לא פורסם בשום מקום שחומר ההכנה מסרטן אלא דובר על אפשרות לפגיעה כלייתית בחולים ספציפיים (הסובלים מיתר ל"ד, אי ספיקת כליות, אי ספיקת לב והמשתמשים בתרופות מסויימות) עם חומר הקרוי סופודקס. המרוקן בטוח לגמרי לכל האנשים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול