בקע היאטלי עם רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/03/2009 | 08:53 | מאת: עדי

הי. אני בת 34, חולה אונקולוגית, עם גידול נדיר בשם המנגיופריציטומה, אשר התחיל בראש (ניתוח + הקרנות), אח"כ עמוד שדרה צווארי (ניתוח + הקרנות) ובשנה וחצי האחרונות - בריאות (כימו - לא עזר, תרופות ביולוגיות - לא עזר, הקרנות - עזר מאד וכעת ממשיכים בטיפול זה). לאחרונה התלוננתי על כאבים בקו שמתחת לחזה אשר נמשכים עד לצד ימין ממש מתחת לצלע. האונקולוג שלי הוסיף הפעם לסי.טי חזה גם סי.טי בטן ואגן. הבדיקה יצאה תקינה למעט בקע היאטלי עם רפלוקס של חומר ניגוד, ללא שינוי מבדיקה קודמת ב 2.11, אז לא ממש התייחסנו לזה... שאלתי: מה המשמעות של הבקע? האם דורש טיפול? האם עלי לפנות למומחה גסטרו? המון המון תודה. עדי.

26/03/2009 | 13:49 | מאת: ד"ר אייל גל

הבקע יכול לגרום לכאבים באזור הבטן העליונה או החזה וגם להחמיר בעיות של רפלוקס. הייתי ממליץ לקחת טיפול תרופתי נגד רפלוקס ואם הבעיה נמשכת כדאי לפנות לגסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול