סרטן המעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/03/2009 | 17:35 | מאת: חיים

שלום!אני בן 45,אובחנתי כחולה קוליטיס אולצרוזה לפני 9 שנים.הקולונסקופיה האחרונה היתה לפני 3 שנים.בחודשים האחרונים היו לי התקפים עם שלשולים ודימומים וטופלתי בקצפים. כעת יש לי שינויים בהרגלי היציאה(דימומים עם דם טרי והצרות הצואה).א.האם יש בכך סימנים לסרטן המעי?ב.כל כמה זמן אני אמור לעשות קולונסקופיה?תודה

26/03/2009 | 13:40 | מאת: ד"ר אייל גל

בחולי קוליטיס כיבית קשה להבדיל בין סימנים להחמרה מחלה לסימני סרטן המעי הגס ובנוסף קיים סיכון מוגבר לסרטן בחולים מעל 8 שנים. חולים במצבך אמורים לבצע קולונוסקופיה לפחות אחת לשנתיים לצורך מניעה של סרטן המעי הגס ועליך לפנות לרופא המטפל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול