כאבי בטן אחרי האוכל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/03/2009 | 16:08 | מאת: אאא

שלום רב,אני סובלת כבר הרבה זמן (לפחות שנתיים ואף יותר) מתופעה שאינני יודעת ממה היא נובעת. בערך חצי שעה אחרי שאני אוכלת מתחילים לי כאבי בטן, תחושת נפיחות וגזים ואני גם מרגישה שהמעיים עובדים בצורה מוגברת. ניסיתי לבדוק האם התופעה מתרחשת בעקבות אכילת משהו ספציפי, למשל ניסיתי כל פעם להוריד מהתפריט סוג מסויים של מזון (למשל תפוחים, או קמח וכדומה) אבל הגעתי למסקנה שרק אם אני אוכלת ירקות טריים בלבד לא מגיעים הכאבים, והרי אני לא יכולה לחיות רק על ירקות... בקיצור, אני ממש לא יודעת מה עוד לעשות, הבעייה גורמת לי לקושי לאכול ותחושה מאוד לא נעימה בבטן שמתחילה מיד אחרי ארוחת הצהריים ונמשכת כך כל היום עד לשינה (הרבה פעמים אני לא יכולה לאכול ארוחת ערב בגלל כאבי בטן) אני עושה פעילות גופנית אינטנסיבית כ-4 פעמים בשבוע עם הקלה מסויימת בתחושת הנפיחות בעקבות הפעילות. דבר נוסף שאולי קשור, סבלתי בעברי מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה (ללא שימוש במשלשלים). אשמח לשמוע אם יש המלצה מסויימת להקלה או בדיקות שכדאי לבצע. עד כמה שידוע לי אין לי רגישות מסויימת לסוגי מזונות. תודה מראש

26/03/2009 | 13:32 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שאת סובלת מתסמונת המעי הרגיש, מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות, תבחין סבילות ללקטוז וסרולוגיה לצליאק. רצוי לפנות לדיאטנית כדי לקבל המלצה על דיאטה מתאימה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול